OHJEET

Tervetuloa Ihanaan Hullun Mustikkaan. Tässä tärkeitä ohjeita, esim. takan käyttö, jotta lomasi olisi varmasti onnistunut. Hullun Mustikka on rakennettu laadukkaasti. Se on nykyaikainen rakenteeltaan ja tekniikaltaan, joten tutustu ohjeisiin ja vältä ongelmatilanteet jo ennalta. Voit keskittyä vain nauttimaan. Ihanaa lomaa!

Yleistä:

o Mökin avaimet sijaitsevat etukuistilla, perimmäisen pihavalaisimen vieressä olevassa avainrasiassa. Avainrasiassa on mökin sekä pihavaraston avain.

o Suosittelemme säilyttämään avaimia rasiassa, jolloin et koskaan lukitse itseäsi mökin ulkopuolelle.

o Lähtiessä avaimet palautetaan paikoilleen rasiaan ja ilmoitustauluun.

o Pihavarastossa on mäenlaskuvälineitä sekä polttopuita.

o Mökissä on varashälytys, joka on pois päältä tullessanne mökiin ja koko lomanne ajan. Hälytintä ei saa kytkeä päälle poistuessaan. Samoin kotona/poissa kytkin on aina kotona asennossa sekä kodinhoitohuoneessa oleva putkistojen saattolämmityskytkin on aina päällä, sitä ei saa sulkea.


Lämmitys:

o Mökissä on huonekohtainen lattialämmitys. Lämmitys on aina päällä ja se on säädetty noin +22 asteeseen. Toivoisimme, että lämmitystä ei säädettäisi tai jos säädetään niin lähtiessä palautetaan säätimet samaan tilaan. Muutoin mökki voi viiletä tai lämmetä liikaa jäädessään tyhjilleen.


Keittiö:

o Jos lieden kellovalo vilkkuu niin kello pitää kuitata, painamalla kellon alla olevia ohjausnappeja. Tällöin lieteen tulee taas virta. Näin voi käydä jos Rukalla on yleisiä sähkökatkoksia.

o Voit vapaasti käyttää keittiöstä löytyviä ruoka-aineita. Kaapit tarkastetaan säännöllisesti, joten mitään vanhentunutta sieltä ei löydy.

o TÄRKEÄÄ ! JOS TAKKA ON PÄÄLLÄ, ÄLÄ KÄYTÄ LIESITUULETINTA!! LIESITUULETTIMEN KÄYNNISTYS MUUTTAA ILMANKULUN SUUNTAA TAKASSA JA KAIKKI SAVU TULEE MÖKKIIN SISÄÄN !


Sauna:

o Saunan ohjausyksikkö sijaitsee kodinhoitohuoneessa. Lämpötila on säädetty noin 68 c-asteeseen.

o Yksikössä on virtanappi, joka laitetaan ensin päälle ja sitten on/off kytkin. Helppoa.

o Saunan ajaksi automatiikka sammuttaa lämmityksen osasta mökkiä. Lämmitys käynnistyy itsestään, kun saunan ohjausyksiköstä sammutetaan virta. Eli sammutus ensin off -painikkeesta ja sitten virta pois ohjausyksiköstä.


Loppusiivous:

o Mikäli hoidat loppusiivouksen itse, jätä mökki aina parempaan kuntoon kuin tullessasi. Mikäli mökkiä ei ole siivottu ohjeiden mukaan, laskutetaan siivouskulu jälkikäteen.

Siivousohjeet

 • Petaa sängyt nätisti ja suorista myöskin viltit sohvalle. Laita tavarat niille kuuluville paikoille.
 • Imuroi lattia ja mikäli tarve vaatii niin moppaa lattia. Pyyhkäise jääkaappi jos on sotkua.
 • Pyyhi pöydät ja siisti pinnat, pese astiat ja laita kaappeihin. Likaisia astioita ei saa jättää. Muista sulkea astianpesukoneen hana.
 • Pese vessat.
 • Laita kaikki siihen kuntoon ja järjestykseen, että seuraavalla lomailijalla on ihanaa aloittaa loma.

Ole huolellinen, siistiin mökkiin on mukava tulla. Tee siivous niin kuin tekisit itseäsi varten. Muista viedä roskat. Ja lähtiessä huolehdithan, että avaimet ovat niille kuuluvilla paikoilla.


Wlan:

o Mökissä on langaton verkko vapaasti käytössä. Tunnus on 4JTA0H2RY91. Löytyy myös laitteen pohjasta.


Yhteystiedot:

o Palvelemme mielellämme. Tavoitat meidät kaikissa asioissa numerosta 040 718 5146 / Kimmo Virtasalo "Hullu Mustikka". Annamme mielellämme lisätietoa mökistä ja autamme ongelmatilanteissa.

o Akuuteissa ongelmissa auttaa myös kiinteistöhuolto 0400-586889 / Pertti Saapunki.

o Mökissä on sammutuspeite keittiön seinällä ja vaahtosammutin sisäeteisen vaatekaapissa.

o Tv -pöydän alla mökkikansio, josta löytyy tarkat käyttöohjeet laitteisiin.

o Yleinen hätänumero 112.


Vinkkejä ja linkkejä:

Mökin lähellä, noin 1,5km päässä sijaitsee Kivilammen laavu, jossa on helppoa käydä vaikkapa makkaranpaistossa upeissa maisemissa. Suosittelemme retkikartan sovelluksen lataamista kännykkään. Olet saapumassa suomen kauneimman luonnon keskelle.

https://www.hullunmustikka.com/

www.instagram.com/hullunmustikka/

https://www.facebook.com/Hullun-Mustikka-102860598327841/


Takka, sytytys ja ilmastointi

o Takan sytytys vaatii muutamia toimenpiteitä. Ilman näitä savu kulkee väärään suuntaan eli tupaan sisään.

 • Laita takkaan muutama pieni puu ja tuohta sytykkeeksi. Lado puut esimerkiksi pystyyn nurkkaan.
 • Avaa pelti piipusta vetämällä sitä, niin pitkälle kuin se liikkuu.
 • Avaa takan alhaalta, maantasolta ilmanottoaukko.
 • Kodinhoitohuoneessa on ilmanvaihdon ohjaus. Paina sieltä TAKKANAPPIA. Ilmanvaihto pysähtyy kymmeneksi minuutiksi. TAKKANAPISSA ON PULLISTUNEEN TALON KUVA. NAPPI PANEELIN VASEMMASSA ALALAIDASSA. Sivun lopussa kuva.
 • Sytytä takka ja sulje luukku.
 • Ilmastointi käynnistyy 10 minuutin kuluttua itsestään. Mikäli takka palaa vielä 'kitumalla' paina nappia uudelleen. Ilmastoinnin käynnistyessä savut voivat tulla sisään jos palaminen ei ole päässyt vauhtiin, joten ole tarkkana!!
 • Takka palaa, nauti lämmöstä. Huom!! Älä polta takassa liian suuria pesällisiä / tai liian kauaa. Maksimi polttoaika on aika lailla kaksi tuntia. Takka on voinut olla kauan käyttämättömänä, joten se pitää lämmittää nätisti. Myöskin mökki lämpenee nopeasti liikaa ja hikeä pukkaa monta päivää.
 • Kun tuli on sammunut ja hiillos ei enää varmasti kyde niin sulje pelti piipusta sekä alaluukku.


Vinkkejä

o Kannattaa aukaista sytytyksen ajaksi tv:n vieressä oleva ikkuna hieman raolleen. Näin sytyttäminen on helpompaa, kun takka saa paremmin happea. HUOM!! Ilmastoinnin voi sulkea myös sytyttämisen ajaksi, mutta sitä ei suositella. Ikkuna kannattaa pitää raollaan kunnes tuli palaa niin kuin kuvassa.


ILMASTOINTIA EI SAA MISSÄÄN TAPAUKSESSA JÄTTÄÄ SAMMUKSIIN. ILMASTOINNIN VOIMAKKUUDEN PITÄÄ OLLA VÄHINTÄÄN KAKSI-KOLME KELTAISTA MERKKIVALOA

TÄRKEÄÄ!!

o ÄLÄ KÄYTÄ LIESITUULETINTA TAKAN POLTON AIKANA!! SAVU TULEE SISÄÄN

o Ongelmatilanteessa, jossa savua tulee paljon sisään niin avaa nopeasti ovi, sulje ilmastointi ja tuuleta hyvin.

ILMASTOINTIA EI SAA MISSÄÄN TAPAUKSESSA JÄTTÄÄ SAMMUKSIIN. ILMASTOINNIN VOIMAKKUUDEN PITÄÄ OLLA VÄHINTÄÄN KAKSI-KOLME KELTAISTA MERKKIVALOA